دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 شهريور 1400 - 12:00
قیطاقی در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

تلاش برای تأمین دستگاه اکسیژن‌ساز بیمارستان آریای مشهد | قول دانشگاه علوم پزشکی برای تهیه ۸ دستگاه ونتیلاتور محقق نشد

۴۰ نفر از نیروهای استخدامی‌ بیمارستان آریا به دلیل سختی کار و سنوات‌ بازنشسته شدندرئیس بیمارستان آریای دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد گفت: در بیمارستان آریا دو مشکل عمده داریم، یکی تأمین دستگاه اکسیژن‌ساز و دیگری راه‌اندازی بخش ICU است که برای رفع هر دو مشکل تلاش می‌کنیم.
کد خبر : 603453
کرونا در بیمارستان امیر المومنین (ع)

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی از سال ۶۴ با چهار رشته پزشکی عمومی، پرستاری، مامایی و علوم آزمایشگاهی در مقطع کارشناسی فعال شد و اکنون این دانشگاه با ۱۵ واحد دانشگاهی مجری رشته پزشکی عمومی، سه واحد دانشگاهی مجری رشته داروسازی، ۶ واحد دانشگاهی مجری رشته دندانپزشکی و حدود ۱۰۰ واحد دانشگاهی مجری رشته‌های پرستاری، مامایی و پیراپزشکی به تربیت دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی می‌پردازد.


یکی از مباحث مهم آموزش دانشجویان علوم پزشکی، آموزش بالینی دانشجویان این رشته‌هاست. دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر فراهم آوردن محیط‌های آموزش مناسب در محیط واحد دانشگاهی (اسکیل لب و آزمایشگاه‌های متعدد و...) در سراسر کشور به ساخت و راه‌اندازی بیمارستان به‌منظور آموزش دانشجویان در محیط کلینیکالی که به ارائه خدمات درمانی هموطنان در کنار آموزش می‌پردازد، اقدام کرده است.


اکنون دانشگاه آزاد اسلامی دارای ۱۰ بیمارستان و مرکز درمانی در استان‌های مختلف کشور است که در شهرهای تهران، خراسان رضوی، مازندران، اصفهان، سمنان، آذربایجان شرقی و یزد خدمات پزشکی ارائه می‌دهند و بسیاری از این مراکز در زمان بحران کرونا، شبانه‌روز به ارائه خدمت به بیماران کرونایی پرداخته‌اند.




بیشتر بخوانید:


تزریق بیش از ۸ هزار و ۸۰۰ دُز واکسن در مراکز واکسیناسیون دانشگاه آزاد اسلامی مشهد


پذیرش و درمان ۱۴۰ بیمار کرونایی در بیمارستان ۲۲ بهمن مشهد | همه بخش‌ها درگیر کرونا هستند




در همین راستا خبرنگار آنا با محمد قیطاقی رئیس بیمارستان آریا دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با موضوع درمان بیماران مبتلا کرونا، واکسیناسیون و خدمات کرونایی گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


آنا: درباره چگونگی آغاز کار درمان بیماران کرونایی و نحوه همکاری بیمارستان آریا با دانشگاه علوم پزشکی مشهد و اینکه نحوه خدمت‌رسانی به بیماران چگونه بوده و چه تعداد بیمار تاکنون پذیرش شده‌اند، توضیح دهید.


تلاش برای تأمین دستگاه اکسیژن‌ساز بیمارستان آریا مشهد | قول دانشگاه علوم پزشکی برای تهیه ۵۰۰ دستگاه ونتیلاتور محقق نشد


قیطاقی: بیمارستان آریا دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد از ابتدای بحران کووید-۱۹ درگیر این ویروس و خدمت‌رسانی به مردم در مبارزه با آن بوده است؛ اما به شکل رسمی از موج چهارم به‌صورت جدی درگیر این قضیه شد. بر این اساس یکی از بخش‌های بیمارستان را که دارای ۱۶ تخت بود، به‌صورت جداگانه برای بستری بیماران کرونایی در نظر گرفتیم و حالت ایزوله ایجاد کردیم و در موج چهارم ۵۷ بیمار کووید-۱۹ را بستری و درمان کردیم که متأسفانه سه نفر از این ۵۷ بیمار فوت کردند.


در موج پنجم با آمادگی که از موج چهارم داشتیم، مجدداً با تعاملی که دانشگاه علوم پزشکی انجام دادیم، اعلام کردند که یا نیرو و تجهیزات به آنها بدهیم یا دوباره بیمار پذیرش کنیم که بیمارستان ترجیح داد بیماران کرونایی را پذیرش کند. تاکنون حدود ۱۰۰ بیمار کووید-۱۹ را پذیرش کرده‌ایم و اکنون هم حدود ۲۸ بیمار روی تخت بستری داریم که در حال درمان هستند.


تعداد زیادی از کادر درمان بیمارستان آریا به کرونا مبتلا شدند


آنا: آیا از کادر درمان بیمارستان آریا افرادی به خیل شهدای سلامت پیوسته‌اند؟


قیطاقی: حدود دو سالی که همکاران ما درگیر کووید-۱۹ بودند، تعداد زیادی از آنان مبتلا شدند؛ اما خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم و همه کسانی که مبتلا شدند، درمان شده و به محل کار خود بازگشته‌اند.


دانشگاه علوم پزشکی مشهد قول داده بود از سهمیه‌ ۵۰۰ عدد ونتیلاتور که به خراسان رضوی داده شده، ۸ ونتیلاتور به بیمارستان آریا بدهد؛ اما هنوز این اتفاق رخ نداده است. اگر امکانات ICU به بیمارستان داده شود، می‌توانیم در کنار بخش کووید-۱۹، یک بخش ICU هم راه‌اندازی کنیم.در دوره اخیر با وجود اینکه حدود ۲۸۰ نفر از کارکنان بیمارستان آریا واکسن زدند؛ اما ۱۵ نفر مجدداً علائم کووید-۱۹ را داشتند که آن هم سبک بوده و با استراحت، قرنطینه و درمان سرپایی حال آنان مساعد شد و بهبود یافتند و یک از کارکنان هم طبق گزارش‌ها در بیمارستان بستری شده است.


آنا: از نظر امکانات بیمارستانی چه کمبودها و نیازهایی دارید؟


قیطاقی: مشکلی که از دو سال پیش و آغاز بحران کرونا با آن مواجه بوده‌ایم و اکنون هم وجود دارد، این است که به‌دنبال دستگاه اکسیژن‌ساز بودیم که متأسفانه محقق نشد و یکی از محدودیت‌های کنونی بیمارستان همین است؛ البته با همکاران صحبت کردیم و قرار بود که مساعدت بشود تا برای بیمارستان اکسیژن‌ساز خریداری کنیم و از دغدغه‌ای که اکنون داریم و مجبوریم برای بیماران به جای اکسیژن‌ساز از کپسول استفاده کنیم، خلاص شویم.


یکی از مشکلات عمده دیگر که در هر دو بیمارستان آریا و ۲۲ بهمن واحد مشهد با آن مواجه هستیم، موضوع و معضل ریزش نیرو است. به دلیل آن بیلانی که دانشگاه علوم پزشکی برای کارکنان و جذب آنان گذاشته و بالابردن حقوق‌ها که دو برابر حقوق دانشگاه آزاد اسلامی است، تعداد زیادی از همکاران ما که قراردادی بودند یا بعضاً برای گذراندن طرح با ما همکاری می‌کردند، جذب دانشگاه علوم پزشکی شدند.


در دو سال اخیر حدود ۴۰ نفر از نیروهای استخدام رسمی‌ بیمارستان آریا به دلیل سختی کار و سنوات‌ بازنشسته شدند؛ البته نیرو به‌صورت قراردادی و شرکتی جذب کرده‌ایم.


آنا: آیا به جز پذیرش بیماران کرونایی، روال عادی پذیرش بیماران دیگر در بیمارستان آریا ادامه دارد؟


قیطاقی: بله، کماکان بیماران جراحی و داخلی بیمارستان آریا را پذیرش می‌کنیم. بیمارستان‌های دانشگاهی به‌دلیل آموزشی بودن همه بیماران را در همه تخصص‌ها برخلاف بیمارستان‌های خصوصی پذیرش می‌کنند. اکنون بیماران بخش زایمان و اطفال را پذیرش می‌کنیم و انواع مختلف جراحی‌ها را به جز جراحی قلب باز در بیمارستان آریا پذیرش شده و به آنان خدمات می‌دهیم؛ البته در یک مقطع زمانی دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرده بود که بعضی از بیماران التهابی را به دلیل اینکه تخت آزاد وجود داشته باشد تا اگر فوریت پیش آمد، در اختیار باشد، بستری نکنیم و بیمارستان آریا هم این موضوع را کماکان رعایت می‌کند.




بیشتر بخوانید:


نیاز مبرم بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) به اختصاص یک دستگاه اکسیژن ساز


دولت و مجلس با کاهش هزینه‌ها به کمک مراکز درمانی بیایند




قول دانشگاه علوم پزشکی برای تهیه ۸ ونتیلاتور هنوز انجام نشده است


آنا: آیا در بیمارستان آریا با کمبود دارو یا تجهیزات هم روبه‌رو بوده‌اید؟


قیطاقی: به‌دنبال این بودیم که بخش ICU با هشت تخت راه‌اندازی کنیم. دانشگاه علوم پزشکی مشهد قول داد از سهمیه‌ 500 عدد ونتیلاتور که به استان خراسان رضوی دادند، ۸ ونتیلاتور به بیمارستان آریا بدهد؛ اما هنوز این اتفاق رخ نداده است. اگر امکانات ICU به بیمارستان داده شود، می‌توانیم در کنار بخش کووید-۱۹، یک بخش ICU هم راه‌اندازی کنیم که بیماران بتوانند تمام و کمال پذیرش شوند؛ چراکه بعضاً مریض‌های بدحال را به بیمارستان‌هایی که ICU دارند، می‌فرستیم.


تلاش برای تأمین دستگاه اکسیژن‌ساز بیمارستان آریا مشهد | قول دانشگاه علوم پزشکی برای تهیه ۵۰۰ دستگاه ونتیلاتور محقق نشد


با اینکه CCU داریم؛ اما CCU پاسخگوی بیماران نیازمند به ICU نیست؛ اگرچه بیمارستان آریا باز هم نگهداری و مراقبت ICU را در مورد بیمارانی که مجبور باشد، انجام می‌دهد؛ چراکه همکاران ما دوره‌های مراقبت‌های ویژه در ICU را دیده‌اند و بیماران ICU را هم می‌توانند مراقبت کنند؛ اما اگر بتوانیم امکانات بگیریم، می‌توانیم ICU را تجهیز و راه‌اندازی کنیم؛ بنابراین اگر بخواهم جمع‌بندی کنیم؛ در بیمارستان آریا دو مشکل عمده دارد، یکی موضوع اکسیژن‌ساز و دیگری موضوع ICU است.


نیاز به ۴ تا ۵ میلیارد تومان بودجه برای راه‌اندازی ICU داریم


آنا: اکسیژن‌ساز چه تعداد احتیاج دارید؟


قیطاقی: زمانی با ۱۰ یا ۲۰ میلیون تومان می‌توانستیم یک تخت ICU تجهیز کنیم؛ اما اکنون با شرایط فعلی تجهیز هر تختی شاید بالای ۵۰۰ میلیون تومان هزینه داشته باشد و اگر بخواهیم با این ونتیلاتورهای پیشرفته تجهیز کنیم، حدود یک میلیارد تومان هزینه خواهد داشت؛ اما اگر همان متوسط ۵۰۰ میلیون تومان را هم در نظر بگیریم، نیاز به ۴ تا ۵ میلیارد تومان بودجه برای راه‌اندازی ICU داریم یا اینکه این امکان فراهم شود تا از کمک‌های دولتی یا ارز دولتی استفاده کنیم و بتوانیم از مواردی که هزینه‌های ما را کمتر کند، بهره ببریم؛ در این صورت با هزینه کمتری می‌توانیم ICU را تجهیز و راه‌اندازی کنیم.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب